„SI RUDARI DOBRI GOSPODARI“

40 let KUD-a Oštrc

Petak, 31. svibnja 2019. prvi koncert u 18h i drugi koncert u 20 h

Kino dvorana POU Samobor

 

Nastupaju:

KUD Oštrc

DKD Svoboda iz Senova te FD Pušlc iz Mežica

Volkstanzgruppe Frommern, Balingen (Njemačka)

 

 

„SI RUDARI DOBRI GOSPODARI“

40 let skupa

 

40 je godina prošlo otkako je u Rudama osnovano Kulturno umjetničko društvo Oštrc. Tim će se povodom u kino dvorani POU Samobor u petak, 31. svibnja održati čak dva cjelovečernja koncerta.

Na onom prvom, zakazanom za 18 sati, glavnu će riječ imati oni najmlađi. Većina od čak 50 malih plesača, raspoređenih u dva ansambla, nastupit će po prvi puta na velikoj pozornici našega kina; a  posebno nas veseli što će samo točku ili dvije nakon njih nastupit i njihovi roditelji okupljeni oko veteranske sekcije. 

Koncert u 20 sati bit će kombinacija naše prve i veteranske sekcije te folklornih grupa iz Slovenije i Njemačke. U goste nam ovoga puta iz Slovenije dolaze DKD Svoboda iz Senova te FD Pušlc iz Mežica, ansambli posebni po tome što nas međusobno veže ne samo ljubav prema pjesmi i plesu već i rudnici i rudarenje. Iz Njemačkog grada Balingen dolazi Volkstanzgruppe Frommern, društvo s kojim smo ostvarili jednu od najljepših međunarodnih suradnji, bilo da govori o folkloru ili pak druženju i prijateljstvu.

 

U predvorju kina postavljena je i prigodna izložba kojom smo se prisjetili svojih prvih četrdeset godina.

Sretni smo što su uz stalne članove s nama i neki stari, koji su se s veseljem prisjetili svoje ljubavi prema tamburici, narodnim plesovima i pjesmi. Još smo sretniji što dječji plesni ansambl broji čak 50 članova, u čijem smijehu i razigranosti vidimo stotine novih pjesama, plesova i druženja.

Nek` nam je sretan na 40-ti rođendan!

 

Karte možete kod članova KUD-a i na blagajni kina neposredno prije koncerta.

Koncert je organiziran uz potporu Grada Samobora i Zagrebačke županije.

 

M.K.

Download
27.05.2019