Neustrašivi mlađi folkloraši i tamburaši iz Ruda

Na prvi dan mjeseca listopada, autobus popunjen tamburašima i folklorašima iz KUD-a Oštrc krenuo je na jednodnevni izlet u Zadar i Fun park Mirnovec.

Niti jedan roditelj sigurno još nije tako lako probudio dijete ove školske godine kao ove nedjelje!

U jutarnjim satima autobus je krenuo  iz centra Ruda. S veseljem se čekao dolazak u Zadar. Prošetali smo rivom i stigli do MORSKIH ORGULJA i instalacije POZDRAV SUNCU. Tamo smo se zaustavili i baš se lijepo namjestili za slikanje. Imali smo sat vremena za šetnju gradom, ispijanje kavice s pogledom na zadarske otočiće a neke je uspio i val smočiti pa su okušali toplinu mora u listopadu!

Nakon Zadra, krenuli smo u nedaleki Biograd n/m. Tamo je otvoren Fun park Mirnovec i s nestrpljenjem su svi zapravo iščekivali vožnje u hrvatskom Gardalandu. U Fun parku zaista ima atrakcija za sve uzraste. Dok su većinom mame, s nizine promatrale svoju hrabru djecu, tek poneka se uspjela nagovoriti na vožnju na Alienu, Big blueu, Sky flayeru, Tornadu, Piratu... I nije požalila! Jer...preživjela je i pokazala da se strah uspješno može prevladati! 

Vrijeme je projurilo (baš kao i vlak smrti u Fun parku) pa je na kraju bilo još samo vremena za jednu završnu fotografiju sa novom voditeljicom mlađeg folklora, Frankom Štengl.

U veselom čavrljanju i prepričavanju doživljaja, putovanje do Ruda nije se niti osjetilo.

Zadovoljni i s veeeeelikim osmjesima na licima, djecu očekuju nove probe ponedjeljkom i srijedom (djeca od 5.-8. razreda) a srijedom i petkom (djeca od 5.-10. godina).

Ukoliko imate mališane, slobodno ih upišite jer novih izleta, putovanja i druženja u KUD-u Oštrc sigurno neće nedostajati!

 

Marjana Lehpamer

Download
03.10.2017