35. Dani Rudarske greblice

Još jedna Greblica je pred vratima!

I ove godine, od 3.7. do 4.7. u Rudama se ponovno održavaju Dani Rudarske greblice.

Saznajte više o Rudarskoj greblici 

 

Organizator: Kulturno umjetničko društvo „Oštrc“
Pokrovitelji: Zagrebačka županija i Grad Samobor

Suorganizatori: Turistička zajednica grada Samobora

Medijski pokrovitelji: Radio Samobor Happy Station

Partneri: Pekarna Nikl, Udruga Rudarska greblica, Pivovara Zeppelin, HKUD Petar Zrinski

 

 

Program 35. dana Rudarske greblice

 

Subota 3.7.

Ispred Rudnika sv. Barbara

16:00  3. GASTRO SUSRETI

  • Ručajte s nama i zabavite se uz amaterske kuhare iz Ruda, Samobora, Bjelovara.
  • Tema susreta: Internacijonalna kuhinja
  • Zabavni program: Tamburaski sastav Bez kontrole

 

21,00  GREBLICA PRI RUDNIKU

  • grupa Adenalica


Nedjelja, 4.7.

Isped Rudnika sv. Barbara

11:00 DJEČJA GREBLICA

Radionice: GIPSAONICA, IZRADA GREBLICE, KOVAČNICA, POTRAGA ZA BLAGOM, VATROGASNE IGRE I DJEČJE IGRE NAŠIH STARIH

Dječja predstave: ANTUNTUN – KLAUN LUDEK: ŠARADA I ŠARENO ŠALABAJZANJE

Cirkultura: KESTEN I PAPAJA

 

POPRATNI SADRŽAJI

  • Izbor najbolje greblice u subotu između 16 i 18 sati donesite greblicu od sira i zelenja u protvanu u prostor suvenirnice pri rudniku. Proglašenje najbolje greblice bit će oko 19 sati.

Napomena: greblicu  treba donijeti u protvanu, cijelu i isključivo od sira i ozelenja. Proglašenje najbolje greblice bit će u nedjelju oko 19 sati.

  • Obilazak rudnika!

 

Za obilazak rudnika preporuča se sportska odjeća i obuća. Zbog očekivanog velikog interesa, za vrijeme Dana Rudarske greblice posjetitelji rudnika dobit će samo osnovne informacije od strane vodiča, kako bi se vrijeme obilaska skratilo na 10-15 minuta po grupi!

 

Izbor najbolje greblice

Od 2005. godine na Danima Rudarske greblice organizira se izbor najbolje greblice. Pravila su jednostavna: prve nedjelje u srpnju natjecatelji donose kolač koji su sami napravili, sve greblice degustira tročlani žiri i prema unaprijed određenim pravilima daje ocjenu svakoj greblici. Natjecatelji trebaju donijeti kolač u protvanu u kojem je i pečen. U parnim godinama se ocjenjuje greblica od sira i zelenja, a u neparnim od sira i oraha. Kolač se predaje pod šifrom koja se zalijepi s donje strane protvana kako bi se greblica evidentirala. Najbolje greblice nagrađuju se prigodnim poklonima. Svaki natjecatelj može se natjecati sa samo jednom greblicom. Proglašenje najbolje greblice

Download